Saltar al contenido

LLEGENDES HISTORIQUES DE LLEIDA

octubre 3, 2021

Descargar LLEGENDES HISTORIQUES DE LLEIDA pdf gratis

Sinopsis de LLEGENDES HISTÒRIQUES DE LLEIDA
Com deia Ramon Muntaner a la seva crònica, “Barcelona és cap de Catalunya en la marina, e en la terra ferma Lleida”. Ja a l’antiguitat, amb la Ilerda romana hi hagué uns quants relats llegendaris que donaren identitat a la ciutat (els cabdills ilergetes Indíbil i Mandoni, Herodes, Herodies i Salomé, el pas de sant Jaume).
Més endavant, a la baixa Edat Mitjana, en el procés de conquesta d’aquestes terres als àrabs, hi hagué la naixença de les principals llegendes identitàries, que expliquen símbols, llocs singulars, imatges i personatges. La presència del primer Estudi General de les terres catalanes donarà també importància a la ciutat i explicarà el pas o l’estada a la ciutat d’algunes personalitats, com sant Vicent Ferrer o Alfons de Borja.
Després podem resseguir l’origen o el pas de personatges destacats amb major o menor versemblança, tot ampliant la zona considerada als plans que envolten Lleida i que constitueixen l’entorn més immediat d’aquesta “terra ferma”. Es va constituint així una colla de referents, una bona part d’ells religiosos, que han caracteritzat Lleida i l’entorn.
Ver más

Datos del libro
Categorías:

Ciencias Humanas

Antropología

Folclore. Estudios y ensayos


«LLEGENDES HISTORIQUES DE LLEIDA epub»

llegendes històriques de lleida-ramon miro baldrich-9788498836677

SOBRE EL ARCHIVO

Tipos de archivo:

  • ✅ PDF
  • ✅ EPUB
  • ✅ MOBI

Datos del archivo:

  • Descargas: 541
  • Vistas: 1432
  • Tamaño: 941KB

Ver más libros de antropología

Bajar LLEGENDES HISTORIQUES DE LLEIDA epub gratis

Formato Servidor 1 Servidor 2
PDF Libros 1 -
EPUB Libros 2 -